Pages

12 August 2011

Service Kereta

Ini sewaktu saya tengah menunggu pusat service untuk di buka. Kereta saya sudah memcecah 20,000 KM waktu ini.





6 comments:

tengku.aiez said...

Salam bro..Dean here..im in the midst of getting a new car but im torn between lancer gt n fd2..

Blh mintak advice on maintenance of lgt esp on fc and nvh?keselesaan mcm mane?aku suke design lancer n kdg2 atas highway aku speed tp driving style aku secara keseluruhan normal je n not d racer type of driving.so what do u think?

shahzero said...

W'salam. FD2 yang bro maksudkan tu Honda Civic Type R atau Honda Civic biasa? Sebab banyak beza antara kedua-duanya tu dengan Lancer GT :-)

tengku.aiez said...

Civic 2.0 biase bro..tp civic byk complaint compare to lancer..stakat pakai bro rs mcm mane?puas ati dgn quality and after service tak?

shahzero said...

Best. Sangat puas hati dengan quality and after service dari Mitsubishi. Siap dapat percuma service maintenance labor & part sehingga 40K mileage. Setakat ini masih belum lagi bayar apa2. Performance pun superb :-)

Cuma kalau nak interior rase mewah dan resale value yang tinggi, Civic menang dalam bab ini.

Bab yang lain-lain, (Performance, Design, After Service, Quality) Lancer memang champion. Hahahah :-)

Kalau nak test drive, saya ada contact Sales person dari Mitsubishi.

Bob said...

bro shah...dah tukar memacam tu warranty tak void ke?

shahzero said...

Rasenya tak. Sebab setakat ini saya hanya tukar bodykit aje. Paling kuat pun tukar dual ekzos aje. Just plug & Play. Kalau Mitsubishi kate void warranty, saya tukar balik ke ekzos asal dan hantar servise semula :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...